Drulă: Ciolacu şi Ciucă nu au niciun interes să oprească scumpirile

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 ianuarie 2023 978 afişări

USR cere Guvernului Ciucă să oprească „valul de scumpiri care în ultimul an au dus tot mai mulţi români la limita supravieţuirii”: „Inflaţia nu se naşte natural, ci este şi o consecinţă a măsurilor guvernamentale”.

Drulă: Ciolacu şi Ciucă nu au niciun interes să oprească scumpirile

„USR cere Guvernului Ciucă să oprească valul de scumpiri care în ultimul an au dus tot mai mulţi români la limita supravieţuirii. Inflaţia nu se naşte natural, ci este şi o consecinţă a măsurilor guvernamentale. Ca dovadă că nivelul ei diferă de la ţară la ţară, în funcţie de capacitatea guvernelor de a o ţine în frâu. În luna decembrie 2022, inflaţia a ajuns la 16,4%, ceea ce plasează România în plutonul restrâns al ţărilor cu inflaţie mare. În decembrie 2022, 12 state membre UE au avut rata inflaţiei între 6 şi circa 10%, dovadă că se poate, atâta timp cât ai guvernanţi responsabili”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citată, ţările cu cele mai scăzute rate ale inflaţiei sunt Spania (5,6%), Luxemburg (6,2%), Franţa (6,7%), Malta (7,3%) şi Grecia (7,6%).

„Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă nu au niciun interes să oprească scumpirile, pentru că Guvernul profită de pe urma inflaţiei. Cifrele privind inflaţia doar confirmă ceea ce românii simt, zi de zi, de când s-a instalat la guvernare Coaliţia securiştilor şi a specialilor: banii le ajung tot mai greu pentru minimul necesar. În România sinecuriştilor PSD şi PNL, pentru românul de rând devine un lux să-şi cumpere mâncare, să-şi plătească facturile şi ratele la bancă. Românii sărăcesc constant, iar ei o duc din ce în ce mai bine, cu toată clientela lor de partid, cu toţi plagiatorii şi incompetenţii pe care i-au pus şi îi menţin în funcţii. Le cer să oprească risipa din banii cetăţenilor şi să pună stop măsurilor dezastruoase, prin care îi împovărează şi mai tare pe români”, declară preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Guvernul Ciucă trăieşte pe altă planetă! La o inflaţie de 16,4% şi creşteri uriaşe de preţuri la produsele alimentare - ulei (+37%) , faină (+33%), zahăr (+63%), unt (+45%), cartofi (+35%) şi ouă (+36%) - domnul Câciu, nimeni altul decât ministrul Finanţelor din România, ne spune că «puseul inflaţionist s-a încheiat». Incompetenţă şi tupeu fără margini din partea guvernanţilor. În timp ce PSD şi PNL dau dovadă, zilnic, la guvernare, de diletantism, românii sărăcesc. Cei mai afectaţi sunt cei cu venituri mici. Iar guvernul lui Iohannis, în loc să le plătească pensii decente şi să reducă impozitarea salariului minim, preferă să îi ţină pe românii cu venituri mici în sărăcie şi să le ofere ajutoare sporadice, tocmai pentru a-i ţine dependenţi de politicienii cinici”, susţine Anca Dragu, senator USR şi fost ministru al Finanţelor Publice.

Liderii USR susţin că inflaţia ridicată din România arată „eşecul Guvernului în coordonarea politicilor economice şi transmite investitorilor mesaje de neîncredere”.

„Tocmai de aceea, România este considerată cea mai riscantă ţară pentru investiţii din toate ţările Uniunii Europene. În plus, văzând datele privind inflaţia pentru 2022, putem spune cu certitudine că bugetul de stat pentru 2023 a fost construit pe un cadru macroeconomic prea optimist. La fel ca în 2022, inflaţia va favoriza statul, dar îi va afecta pe cetăţeni şi companiile, iar potenţialul de creştere economică rămâne modest în comparaţie cu nevoile şi cu resursele României. Reducerea cheltuielilor publice, reducerea taxelor, impozitelor şi contribuţiilor asupra muncii, precum şi sprijinirea antreprenorilor sunt măsurile elementare ce ar trebui aplicate urgent de coaliţia PSD-PNL-UDMR”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
drulă,
inflaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.