Drogul pe care Hitler şi-l injecta zilnic. Era folosit regulat şi pentru soldaţii nazişti

Postat la 01 iunie 2017 1611 afişări

Drogul pe care Hitler şi-l injecta zilnic. Era folosit regulat şi pentru soldaţii nazişti

Soldaţii nazişti luau o substanţă psihostimulentă ca să rămână treji în timpul lungilor marşuri, se arată în scrisorile lui Heinrich Boll, unul din cei mai cunoscuţi scriitori germani de după război şi câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură în 1972.

Comercializat sub numele de Pervitin, drogul era consumat regulat de militari pentru a-şi păstra moralul în condiţiile grele de pe front. Utilizarea generalizată este confirmată în scrisorile pe care Boll le-a trimis familiei, publicate  de Der Spiegel. Faptul că Boll, aflat pe front, cere insistent celor din familia sa să îi trimită drogul demonstrează dependenţa pe care o dădea.

Află aici care era Drogul pe care Hitler şi-l injecta zilnic. Era folosit regulat şi pentru soldaţii nazişti

Urmărește Business Magazin

/actualitate/drogul-pe-care-hitler-si-l-injecta-zilnic-era-folosit-regulat-si-pentru-soldatii-nazisti-16396185
16396185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.