Diverta estimează vânzări de 1,5 mil. euro în cele cinci magazine deschise anul acesta

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 octombrie 2016 85 afişări

Diverta estimează vânzări de 1,5 mil. euro în cele cinci magazine deschise anul acesta

Lanţul de librării Diverta, deţinut de omul de afaceri Octavian Radu, şi care a ieşit din insolvenţă în 2013, îşi extinde reţeaua cu trei magazine şi estimează vânzări anuale de 1,5 milioane euro în cele cinci locaţii inaugurate anul acesta.

„Am ajuns la un total de cinci magazine deschise în acest an, atât în Bucureşti cât şi în ţară, îndeplinindu-ne obiectivele de dezvoltare pentru 2016. Pe aceste cinci magazine estimăm ca vom înregistra vânzări anuale de 1,5 milioane de euro”, a spus Amalia Buliga, CEO Diverta.

Cele trei magazine sunt amplasate în Targu Mures – Promenada Mall, Drobeta Turnu Severin - Severin Shopping Center si Bucuresti – Veranda Mall din zona Obor şi au o suprafata totală de 550 mp.

În prezent, reţeaua Diverta are 26 de magazine localizate în Bucureşti şi ţară şi se întinde pe o suprafaţă totală de 6.700 mp.

Valoarea bonului mediu ajunge la 55 de lei, iar vânzările totale sunt estimate să ajungă la 10,5 milioane de euro anul acesta.

Pentru 2017 compania şi-a propus o creştere de 15% a cifrei de afaceri.

Anul acesta Diverta a lansat şi prima franciză din industria de carte, papetarie şi jucării. Partenerii francizaţi nu vor avea taxă de intrare, nivelul investiţiei fiind între 25.000-100.000 de euro, în funcţie de suprafaţa magazinului (minim 100 mp), redevenţe anuale de 4% şi taxe de soft şi marketing de 2%. Franciza Diverta oferă un grad de rentabilitate al business-ului de 5%-10%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.