Directorul Muzeului Satului: Am certitudinea că Ministerul Culturii nu îşi va acordul privind comasarea cu MŢR

Postat la 18 decembrie 2013 17 afişări

Paulina Popoiu, directorul general al Muzeului Satului din Capitală, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma întâlnirii avute cu ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, are certitudinea că acesta nu îşi va da acordul privind comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului Român (MŢR).

Directorul Muzeului Satului: Am certitudinea că Ministerul Culturii nu îşi va acordul privind comasarea cu MŢR

 "Ministrul Ştirbu (Gigel Ştirbu, n.r.) a procedat aşa cum trebuie, ne-am chemat pe toţi trei (directorul Muzeului Antipa, Dumitru Murariu, cel al Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu, şi cel al Muzeului Satului, n.r) pentru a ne ştii punctul de vedere. Evident că punctul nostru de vedere a fost că nu se poate ca trei muzee să facă un asemenea joc absolut imposibil şi fără niciun fel de temei logic. Concluzia care s-a tras este că nu se va face această comasare de muzee de niciun fel", a declarat directorul Muzeului Satului.

De asemenea, directorul general al Muzeul Satului a spus că ideea a fost "una absurdă" şi că speră că "nu se va mai relua niciodată". Totodată, aceasta a precizat că ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a cerut în scris un punct de vedere din partea celor trei directori ai instituţiilor muzeale, opinia acestora urmând să fie transmisă cabinetului premierului Victor Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-muzeului-satului-am-certitudinea-ca-ministerul-culturii-nu-isi-va-acordul-privind-comasarea-cu-mtr-11789923
11789923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.