Fondurile de investiţii ale Raiffeisen au trecut de un miliard de euro

Postat la 18 decembrie 2013 78 afişări

Activele administrate de societatea Raiffeisen Asset Management (RAM), parte din grupul bancar austriac Raiffeisen Bank, au depăşit echivalentul a un miliard de euro la finalul lunii noiembrie, cu aproximativ 200 de milioane de euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

RAM este al doilea cel mai mare administrator de fonduri de investiţii din România, cu o cotă de 35% din activele totale de 2,8 miliarde de euro ale pieţei. Societatea administrează zece fonduri de investiţii, din care opt sunt fonduri mutuale, iar restul sunt fonduri închise de investiţii.

Cele mai mari fonduri din portofoliul RAM sunt Raiffeisen Ron Plus cu active de 1,9 miliarde de lei şi Raiffeisen Euro Plus cu active de 354 de milioane de euro, ambele fiind fonduri cu investiţii în instrumente ale pieţei monetare. De asemenea, societatea administrează singurul fond denominat în dolari de pe piaţă care a atras active de 70 de milioane de dolari de la investitori. Astfel Raiffeisen Asset Management este printre cei mai mari investitori instituţionali din România.

„Ne onorează faptul că ponderea sumelor plasate de clienţii Raiffeisen Bank în fonduri de investiţii raportată la totalul activelor financiare ale acestora este cea mai ridicată din piaţa românească, de aproximativ 25%, nivel mai mult decât dublu faţă de media europeană“, a spus Mihail Ion, preşedinte al Raiffeisen Asset Management şi preşedintele comitetului de investiţii al Raiffeisen Bank. 

În acest an, fondurile cu capital protejat administrate de Raiffeisen au atras circa 15-20% din intrările nete raportate de industrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondurile-de-investitii-ale-raiffeisen-au-trecut-de-un-miliard-de-euro-11789614
11789614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.