Diferenţe uriaşe de preţ la transportul elevilor: De la 42 la 491 de lei pentru 50 de kilometri

Postat la 20 iunie 2013 48 afişări

Abonamentele decontate elevilor pentru transportul la şcoală înregistrează diferenţe uriaşe de preţ de la un judeţ la altul, pe aceeaşi distanţă, o firmă din Brăila cerând 491 de lei pe lună pentru 50 de kilometri, în timp ce, în Dolj, o altă companie percepe doar 42 de lei pentru acelaşi parcurs.

Diferenţe uriaşe de preţ la transportul elevilor: De la 42 la 491 de lei pentru 50 de kilometri

 Datele privind costul transportului elevilor, centralizate de Ministerul Educaţiei pentru martie 2013 şi obţinute de MEDIAFAX, arată diferenţe uriaşe între tarife practicate de diferiţi operatori pentru acelaşi număr de kilometri.

Astfel, în judeţul Brăila, compania Transirina Com cere 491 de lei pentru un abonament lunar ce asigură transportul zilnic pe o distanţă de 50 de kilometri. Pentru acelaşi număr de kilometri, în judeţul Dolj, firma Ibraflor Com are un tarif de 42 de lei, adică de aproape 12 ori mai mic.

Diferenţele flagrante la tarife au fost constatate şi pe distanţe mai mici. Pentru distanţa de 48 de kilometri, operatorul Autotim din Timiş cere 76 de lei pentru un abonament, în timp ce acelaşi Transirina Com are un tarif de 518 lei pentru aceeaşi distanţă, mai mult decât pentru 50 de kilometri, potrivit centralizării Ministerului Educaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/diferente-uriase-de-pret-la-transportul-elevilor-de-la-42-la-491-de-lei-pentru-50-de-kilometri-10990427
10990427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.