Dezastru pentru Apple: un gigant chinez îi sugerează ca ar fi bine să-şi mute fabricile din China

Postat la 25 iunie 2019 1211 afişări

Dezastru pentru Apple: un gigant chinez îi sugerează ca ar fi bine să-şi mute fabricile din China

Miliardarul care a fondat cel mai mare furnizor al Apple a solicitat companiei americane să îşi mute unitatea de producţie din China în Taiwan.

„Vorbind din perspectiva Republicii Chineze, voi pleda pentru mutarea Apple în Taiwan”, a spus Terry Ghou, care rămâne cel mai mare acţionar în Hon Hai Precision Industry Co.., unul dintre furnizorii Apple, răspunzând la o întrebare referitoare la mutarea producţiei gigantului american în afara Chinei. „Cred că această mutare este posibilă”, a spus el fără să ofere prea multe detalii, potrivit unui articol publicat de Bloomberg.

Louis Woo, un asistent al lui Gou, a declarat ulterior că executivul şi preşedintele taiwanez speră ca Apple să investească în Taiwan, nu să îşi mute uzinele din China. Administraţia Trump a ameninţat să impună noi taxe asupra bunurilor de miliarde de dolari realizate în China - inclusiv asupra telefoanelor şi laptop-urilor - ceea ce a condus la speculaţia că Apple îşi va muta producţia din China.

O astfel de mutare, din China în Taiwan, pe care Bejing îl vede ca parte din teritoriu ar putea exacerba tensiunile dintre cele două guverne.

Hon Hai, principala companie listată din Foxconn Technology Group, este în prezent cel mai mare angajator privat din China, care are angajaţi în jur de 1 milion de migranţi pentru liniile de asamblare, de la iPhone-uri, la laptop-uri HP. Gou a anunţat că va renunţa la rolul de preşedinte pentru a se concentra pe alegerile prezidenţiale din Taiwan, ce vor avea loc în 2020. El a derulat o campanie politică care a depins de Apple pentru jumătate din buget. Nu este clar cât de fezabilă ar fi o astfel de mutare - pentru Hon Hai sau pentru un alt furnizor Apple.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mutare,
apple,
china,
chinezi,
dezastru,
fabrici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.