Deutsche Bank: Pretul aurului poate urca cu 30%, la 2.000 de dolari/uncie, pana in 2012

Postat la 11 mai 2011 43 afişări

Pretul aurului, care a atins un nivel record la inceputul lunii mai, ar putea creste cu 30% pana in ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii vor sa se protejeze de incertitudinile economice, anticipeaza Deutsche Bank, transmite Bloomberg.

"Anticipez cresterea cotatiei aurului, in pofida nivelului actual. Poate atinge 2.000 de dolari uncia in urmatoarele opt luni", a delcarat Hal Lehr, director general pentru tranzactii cu marfuri la Deutsche Bank. Investitori precum George Soros si John Paulson au investit in aur, pentru a profita de cresterea pretului din ultimul an, determinata de criza datoriilor suverane din Europa, problemele economice din Statele Unite si tulburarile sociale din Orientul Mijlociu. Cotatia aurului a scazut cu 1,6% pe 4 mai, dupa ce Wall Street Journal a relatat ca Soros Fund Management a vandut active de aur.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
pret,
deutsche bank,
uncie
/actualitate/deutsche-bank-pretul-aurului-poate-urca-cu-30-la-2-000-de-dolari-uncie-pana-in-2012-8260665
8260665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.