Declaraţiile lui Iohannis după şedinţa CSAT: „Am ajuns aici pentru că în ultimii ani guvernele au umplut ţara de incompetenţi”

Postat la 30 iulie 2019 171 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că s-a ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi şi slugi, acuzându-le că principalul scop a fost de deschidere a porţilor închisorilor. Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii de presă, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT. Reuniunea a durat două ore, iar discuţiile au vizat crimele din Caracal.

Declaraţiile lui Iohannis după şedinţa CSAT: „Am ajuns aici pentru că în ultimii ani guvernele au umplut ţara de incompetenţi”

"Am condus astăzi şedinţa CSAT în care am analizat rapoartele MAI şi STS referitoare la modul în care au gestionat evenimentul tragic de la Caracal. Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituţiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea şi protejarea infractorilor şi când deschiderea porţilor închisorilor devine grijă decidenţilor politici. Modificările aduse legilor justiţiei, valul de pensionări, recursul compensatoriu toate au generat grave vulnerabilităţil la adresa siguranţei naţionale cu efecte dramatice. Am ajuns aici pentru că în ultimii ani guvernele au umplut ţara de prea mulţi incompetenţi", a spus Klaus Iohannis.

"Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii, au pus slugi şi oameni incapabili. Corupţia şi incompetenţa distrug statul", a acuzat Iohannis.

"Garantarea siguranţei cetăţeanului trebuie să fie prioritatea zero a clasei politice. Cetăţeanul trebuie să îşi recâştige încrederea în stat şi în instituţii, iar un prim pas obligatoriu e eliminarea definitivă din sistem a celor care nu îşi fac această datorie", a mai spus preşedintele.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.