Decizia momentului privind pensiile! Este bomba zilei în România

Postat la 02 august 2023 60 afişări

Decizia momentului privind pensiile! Este bomba zilei în România

Curtea Constituţională a României (CCR), discută în cursul zilei de miercuri, 2 august, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu modificările aduse în Parlament Legii cu privire la pensiile speciale. O serie de informaţii pe surse arată însă că judecătorii ar respinge această reformă şi sunt pregătiţi să întoarcă legea.

UPDATE: USR cere rediscutarea Legii Pensiilor speciale

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat, miercuri, PSD şi PNL că „salvează pensiile speciale cu mâna Curţii Constituţionale” şi a solicitat convocarea Parlamentului, în perioada 7 august – 1 septembrie, în sesiune extraordinară, pentru a fi rediscutată, de urgenţă, legea declarată neconstituţională de CCR.

„Republica specialilor. La asta asistăm zilele acestea. Vor să bage mâna în buzunarul cetăţenilor, al firmelor, al mediului privat, al antreprenorilor, al celor care desfăşoară activităţi independente, al tuturor contribuabililor pentru a finanţa stilul de viaţă al specialilor. Am aflat astăzi de la Curtea Constituţională că pensiile speciale ale magistraţilor trebuie să rămână. Nu e nicio surpriză. Preşedintele CCR, Marian Enache, este un pesedist de frunte, fostă mână dreaptă a lui Ion Iliescu, şi, practic, domnul Ciolacu de la Guvern a servit această falsă desfiinţare a pensiilor speciale – aşa cum USR a avertizat – numai ca CCR să o întoarcă repede în Parlament”, a declarat Drulă, conform unui comunicat al USR transmis Agerpres.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bomba,
decizie,
pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.