De unde vin jucăriile de sub bradul de Crăciun: Uniunea Europeană a importat anul trecut jucării în valoare de 7,1 mld. euro din ţări extracomunitare

Autor: Alexandra Matei Postat la 29 decembrie 2022 28 afişări

De unde vin jucăriile de sub bradul de Crăciun: Uniunea Europeană a importat anul trecut jucării în valoare de 7,1 mld. euro din ţări extracomunitare

♦ China este cel mai mare furnizor de jucării pentru Uniunea Europeană, reprezentând 83% din importurile de jucării în 2021, arată datele Eurostat. 

♦  În acelaşi an, România a importat din afara UE jucării în valoare de 188,3 mil. euro, iar exporturile au totalizat circa 29,8 mil. euro.

Cele mai multe dintre cadourile de Crăciun pentru copiii din lumea întreagă, pe care Moşul le lasă an de an sub brad într-o singură noapte, vin de peste mări şi ţări.

Anul trecut, Uniunea Europeană a importat jucării în valoare de 7,1 mld. euro din ţări extracomunitare, iar China este de departe principalul importator, reprezentând 83% din importurile de jucării în 2021, arată datele Eurostat.

Spre comparaţie, exporturile extra-UE din 2021 au totalizat aproximativ o treime din importuri, mai exact, 2,4 mld. euro, potrivit aceloraşi date.

În acelaşi an, România a importat din afara UE jucării în valoare de 188,3 mil. euro, iar exporturile au totalizat circa 29,8 mil. euro.

China, cel mai mare furnizor de jucării pentru UE, a fost la mare distanţă de Vietnam (4%) şi Regatul Unit (2%). Aproximativ o cincime din importurile UE de jucării au mers în Germania (19%), în timp ce Ţările de Jos şi Franţa au reprezentat 17% şi, respectiv, 11%.

Principala destinaţie de export din afara Uniunii Europene, conform Eurostat, a fost Regatul Unit (27%), după care au urmat Elveţia (12%) şi Statele Unite ale Americii (11%). Cumulat, aceste destinaţii au reprezentat jumătate din valoarea exporturilor extra-UE.

Peste jumătate din jucăriile exportate în UE, mai arată datele Eurostat, provin din Cehia (34%), Germania (21%) şi Belgia (7%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jucarii,
uniunea europeana,
china,
import,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.