De ce îl consideră preşedintele Mexicului pe Trump ”o ameninţare imensă”

Autor: Ioana Matei Postat la 04 septembrie 2016 286 afişări

De ce  îl consideră preşedintele Mexicului pe Trump ”o ameninţare imensă”

Preşedintele Mexicului a declarat că Donald Trump reprezintă o ameninţare pentru ţara sa, potrivit Reuters. Declaraţia a sosit la doar câteva ore după preşedintele mexican a oferit o imagine pozitivă a discuţiilor pe care cei doi le-au avut recent, axate pe disiparea tensiunilor legate de retorica anti-Mexic a campaniei prezidenţiale a lui Trump.

Astfel, preşedintele Enrique Pena Nieto a avut o discuţie ”deschisă şi constructivă” ca urmare a întâlnirii avute cu Trump, care l-a descris pe liderul mexican drept prietenul său şi un preşedinte ”minunat”.

Ulterior, preşedintele a acordat un interviu televizat, în care un Pena Nieto nervos încerca să se apere în faţa criticilor aduse de decizia de a-l invita pe candidatul republican în Mexic în pofida atacurilor sale verbale repetate la adresa Mexicului. ”Poziţiile sale politice ar putea reprezenta o ameninţare imensă pentru Mexic şi nu sunt pregătit să îmi ţin braţele încrucişate şi să nu fac nimic”, a spus Pena Nieto. ”Acel risc, acea ameninţare trebuie confruntată. I-am spus că nu aceasta este modalitatea prin care să construim o relaţie în interesul ambelor naţiuni.”

Pena Nieto l-a asemănat pe Trump cu dictatorii Adolf Hitler şi Benito Mussolini în cursul acestui an.

Trump a acceptat rapid invitaţia în Mexic pe care a primit-o în cursul zilei de vineri, 26 august; iar decizia sa i-a luat prin surprindere pe oficialii mexicani.

Anterior, mogulul din imobiliare a acuzat Mexicul că trimite violatori şi traficanţi de droguri în Statele Unite ale Americii şi a ameninţat că va construi un zid între frontierele celor două ţări pentru a opri aceste fenomene. Declaraţiile lui i-au înfuriat pe oficialii mexicani, dar întâlnirea cu preşedintele Pena Nieto care a avut loc miercuri, pe 31 august, i-a oferit şansa să se prezinte într-o lumină mai moderată, potrivit Reuters.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.