Fondul de garantare a preluat peste 28.000 dosare de daună de la Carpatica Asig şi Forte Asigurări

Postat la 03 septembrie 2016 88 afişări

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a preluat 27.270 dosare de daună de la Carpatica Asig, precum şi 1.265.970 contracte de asigurare aflate în vigoare, finalizând procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi a bazelor de date aferente companiei.

Fondul de garantare a preluat peste 28.000 dosare de daună de la Carpatica Asig şi Forte Asigurări

Pînă la 1 septembrie, FGA a primit 1.193 cereri de plată şi 2.001 cereri de deschidere dosare de daună.

În cazul companiei Forte Asigurări, au fost preluate 1.626 dosare de daună, precum şi 3.220 contracte de asigurare. În perioada menţionată, FGA a primit 229 cereri de plată şi 97 cereri de deschidere dosare de daună.

"Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asigurători, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.", se specifică într-un comunicat de vineri al FGA.

Carpatica Asig a intrat în faliment la sfârşitul lunii iulie, la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară după ce acţionarii companiei au eşu­at în a majora capitalul sau a atrage alţi inves­ti­tori. Înainte de a intra în faliment, Carpatica Asig a stat doi ani în procedură de redresare financiară.

Potrivit ultimelor calcule ale ASF, Carpatica Asig avea nevoie de un capital suplimentar de circa 900 mil. lei (200 mil. euro) pentru a-şi restabili indicatorii de lichiditate şi solvabilitate. Iniţial, la momentul declanşării procedurii de re­dresare financiară din 2014, calculele indicau un necesar de capital de circa 400 mil. lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.