Dan Barna: USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 august 2020 94 afişări

Dan Barna: USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură

USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură, a anunţat duminică liderul Uniunii, Dan Barna. El acuză PSD de iresponsabilitate, „pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”.

„România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură”, a anunţat duminică, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o „dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”.

Acesta aminteşte că argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că ţara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta şi că, la vremea aceea, inclusiv parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Dan Barna susţine că România nu a scăpat de Covid şi că, în perioada următoare, trebuie gestionată deschiderea anului şcolar.

„Mâine (luni-n.r.) voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moţiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat”, a mai scris liderul USR pe reţeaua de socializare.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni, într-o şedinţă care va începe la ora 14.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moţiune de cenzură,
vot,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.