„Dacă Germania strănută, România face gripă”: Producţia industrială a Germaniei, cel mai mare partener comercial al României, se prăbuşeşte

Postat la 23 septembrie 2019 114 afişări

„Dacă Germania strănută, România face gripă”: Producţia industrială a Germaniei, cel mai mare partener comercial al României, se prăbuşeşte

Economia Germaniei suferă cea mai periculoasă încetinire în aproape şapte ani, pe măsură ce scăderea producţiei industriale se adânceşte şi creşte presiunea asupra guvernului pentru aimpulsiona economia prin stimulente fiscale, scrie Blomberg.

Germania este cel mai mare partener comercial al României, însumând aproape un sfert din totalul exporturilor de bunuri din România.

Activitatea din fabricile nemţeşti s-a redus în septembrie la cel mai rapid ritm de un deceniu încoace şi creşterea serviciilor s-a temperat, potrivit unui raport lunar. Au existat, de asemenea, alte semne că piaţa forţei de muncă va fi lovită. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra cererii şi ar putea porni o spirală negativă pentru cea mai mare economie din Europa.

Potrivit estimărilor managerilor din industria nemţească, aceasta va continua să scadă la un ritm de 2% în 2020, după o scădere similară în 2019.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
crestere,
partener,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.