Boardul Tesla va apărea într-un proces ce priveşte plăţile CEO-ului Elon Musk

Postat la 22 septembrie 2019 83 afişări

Boardul Tesla va apărea într-un proces ce priveşte plăţile CEO-ului Elon Musk

Un judecător din Delaware a decis că consiliul de administraţie al Tesla trebuie să apară şi să apere pachetul de compensaţii al lui Elon Musk, într-un proces în care un acţionar al companiei reclamă că şeful companiei s-a îmbogăţit pe nedrept, relatează Reuters.

Pachetul în discuţie a fost stabilit în 2018 la 2,6 miliarde de dolari. Compensaţiile nu includ valoarea salariului sau bonusurile în numerar pentru Musk, ci stabilea valoarea plăţii pe care acesta ar fi primit-o dacă valoarea de piaţă a Tesla atingea 650 de miliarde de dolari în următorul deceniu.

Vineri, judecătorul s-a pronunţat împotriva cererii Tesla de a respinge procesul intentat de către acţionarul Richard Tornetta din cauza modului în care consiliul a aprobat pachetul. În consecinţă, consiliul de administraţie trebuie să răspundă acuzaţiilor că l-a îmbogăţit pe nedrept pe CEO-ul Tesla, încălcând încrederea acţionarilor.

Tornetta a cerut anularea pachetului de plată şi revizuirea consiliului de administraţie, pentru a proteja mai bine investitorii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
ceo,
administratie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.