Cum dă peste cap total întoarcerea la birou bugetul de cheltuială lunară. ”În calitate de adult fără copii care trăieşte singur, perioada în care am lucrat de acasă a fost o mană cerească din punct de vedere financiar”

Autor: Daniel Belu Postat la 04 iunie 2023 55 afişări

Cum dă peste cap total întoarcerea la birou bugetul de cheltuială lunară. ”În calitate de adult fără copii care trăieşte singur, perioada în care am lucrat de acasă a fost o mană cerească din punct de vedere financiar”

În calitate de adult fără copii care trăieşte singur, perioada în care am lucrat de acasă a fost o mană cerească din punct de vedere financiar, relatează Jessica Chou pentru Wall Street Journal.

Este adevărat, am cheltuit o sumă decentă de bani pentru a-mi face cele trei camere cât mai confortabil de productive. Am cumpărat un fierbător de apă electric pentru a obţine o preparare perfectă a cafelei mele de dimineaţă. M-am răsfăţat cu o canapea nouă pe care să mă relaxez în timp ce editez şi beau respectiva cafea. Dar, în ciuda acestor cheltuieli, absenţa navetei şi a socializării a însemnat că am reuşit să economisesc între 20% şi 30% din salariul meu.

Apoi, am găsit un nou loc de muncă, unul care mă obligă să fiu la birou trei zile pe săptămână în loc de zero. Dintr-o dată am început să cheltui mult, mult mai mult.

La început, am crezut că inversarea bugetului era temporară. La urma urmei, reînnoirea unei garderobe de lucru după ani de zile de jogging nu era ieftină.. Întâlnirile cu noii colegi la o cafea costau între 3 şi 4 dolari bucata.

Dar se pare că acesta a fost doar începutul. "Ori de câte ori are loc o tranziţie în viaţă sau o schimbare de loc de muncă, există o modificare a bugetului lunar", spune River Nice, un planificator financiar din Philadelphia. "Deci există costuri de pornire, hainele, de exemplu. dar şi costuri permanente din cauza noului stil de viaţă".

Multe persoane se confruntă cu calculele legate de banii de la birou. Munca la distanţă a permis multor oameni să economisească mai mult în ultimii ani, lucrând, mâncând şi socializând acasă. Întoarcerea la birou ne-a forţat să ieşim afară, iar acum trebuie să reînvăţăm cum să facem un buget, iar lucrătorii mai tineri care şi-au început cariera la distanţă ar putea fi nevoiţi să înceapă să cheltuiască pentru prima dată pentru cultura de birou.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birou,
cheltuieli,
buget,
costuri,
calitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.