Cum vor arăta salariile IT-itştilor după măsurile fiscale anunţate de guvern?

Postat la 01 noiembrie 2017 322 afişări

Modificările anunţate de guvern săptămâna trecută nu au fost însoţiute şi de calcule clare care să arate impactul pentru fiecare categorie de salariaţi. Ziarul Financiar a prezentat săptămâna trecută o serie de scenarii posibile pentru un salariu brut de 4.000 de lei, bazate pe calculele de la Terapia Cluj,

Cum vor arăta salariile IT-itştilor după măsurile fiscale anunţate de guvern?

Patru scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului. Cât plăteşte o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale?

Impactul însă va fi diferit pentru It-işti, care beneficiază în prezent de un regim diferit faţă de restul angajaţilor.

Vedeţi mai jos un nou calcul, special pentru sectorul IT din România, trimis redacţiei ZF de inginerul IT Bogdan Minzu. 

”Am vazut ca in spatiul public nu au aparut toate elementele care sa arate cat de nefaste sunt aceste modificari. Ma refer aici la impactul asupra unui segment de populatie care in ultimul timp a avut un aport insemnat in bunul mers al Romaniei si cu care foarte multi se mandresc: sectorul IT. In egala masura ceea ce voi exemplifica ii va afecta si pe cei ce lucreaza in domeniul cercetarii, un alt domeniu care ar trebui sustinut si nu “lovit” de noile masuri fiscale.”  

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.