Cum va fi aplicată în UE taxa pe risc

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 octombrie 2011 37 afişări

Comisia Europeană şi-a prezentat propunerea privind introducerea taxei pe tranzacţiile financiare în toate cele 27 de state membre ale Uniunii, ce va fi discutată la summitul G20 din noiembrie. Taxa se va aplica de la 1 ianuarie 2014 tuturor tranzacţiilor derulate de instituţii financiare atunci când cel puţin una dintre părţi este localizată în UE.

Tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni vor fi taxate cu 0,1% din valoare, iar cele cu contracte derivate cu 0,01%. Aplicarea taxei ar aduce la bugetul comunitar şi la cel al statelor membre 57 de miliarde de euro în fiecare an, "ar descuraja tranzacţiile riscante şi ar suplimenta măsurile de reglementare menite să evite producerea unor noi crize", consideră CE.

Algirdas Semeta, comisar pentru fiscalitate şi audit, a declarat că taxa "va oferi ceea ce aşteaptă cetăţenii: o contribuţie corectă din partea sectorului financiar" (de unde şi criticile intense cu care băncile au întâmpinat-o, mult înainte de anunţul din această săptămână).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-va-fi-aplicata-in-ue-taxa-pe-risc-8831495
8831495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.