Cum va aduce buncărul lui Hitler milioane de euro Poloniei

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 octombrie 2012 3460 afişări

Buncărul militar din Polonia de nord-est unde ofiţerii armatei germane au încercat să-l asasineze pe Adolf Hitler în 1944 va fi deschis publicului ca muzeu.

Vizuina Lupului, situată în pădurile poloneze, a fost deschisă publicului chiar după al doilea război mondial, însă doar ca destinaţie pentru pasionaţii de paintball şi olărit, relatează New York Times.

Hitler a construit Vizuina Lupului în locurile preferate altădată de aristocraţii din Prusia, ca sediu strategic pentru frontul de est şi, pentru discreţie, l-a înconjurat de păduri.

Vizuina Lupului a devenit celebră după ce colonelul Claus von Stauffenberg a eşuat în încercarea de a-l asasina pe Hitler, în cadrul operaţiunii Valkiria, după ce a constat că liderul nazist prezenta semne evidente de nebunie.

Pe 20 iulie 1944, von Stauffenberg a plasat o bombă într-o servietă asezată sub biroul lui Hitler, însă aceasta a fost mutată chiar înainte de explozie, iar Hitler a scăpat doar cu răni uşoare. von Stauffenberg a fost capturat, iar Hitler a executat public zeci de apropiaţi din echipa sa, pe care îi suspecta de complot.

După căderea regimului comunist, Vizuina Lupului a fost administrată de o companie privată. Buncărele s-au transformat în restaurant şi hotel, unde turiştii puteau să practice tir sportiv şi alte activităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
polonia,
hitler,
buncar,
muzeu
/actualitate/cum-va-aduce-buncarul-lui-hitler-milioane-de-euro-poloniei-10240471
10240471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.