Cum tratează poliţiştii românii din Franţa: Dacă ai un iPhone înseamnă că l-ai furat. Trei tineri au fost arestaţi

Postat la 16 septembrie 2011 9 afişări

Trei români care locuiesc în Franţa au fost arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei după ce au fost identificaţi în mod eronat de un bărbat ca fiind hoţii care i-au furat un iPhone, relatează site-ul Rue89.com, într-un articol intitulat "Poliţişti, un român care are un iPhone nu înseamnă că l-a furat".

Constantin, în vârstă de 34 de ani, a venit în Franţa în 2007, lucrează ca antreprenor, iar în octombrie 2010 a primit primul său titlu de sejur pentru zece ani. În 2010, soţia sa Georgiana a părăsit România pentru a i se alătura. Ea s-a înscris la un master de turism la Sorbonna, pe care l-a absolvit în mai 2011 şi a fost acceptată la un al doilea master, care îi va oferi posibilitatea de a obţine titlu de sejur în Franţa, în cazul în care îl va absolvi.

Benjamin, cel mai bun prieten al lui Constantin, lucrează şi el ca antreprenor în construcţii şi şi-a început demersurile pentru a obţine titlul de sejur.

Vineri, 3 iunie, ei s-au aflat însă în locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit, când unui bărbat i s-a furat un iPhone pe terasa unui restaurant din Paris. Hoţii au folosit "tehnica petiţie", respectiv ascunderea telefonului pus pe masă cu o foaie de hârtie şi sustragerea lui.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franţa,
iPhone,
arestaţi
/actualitate/cum-trateaza-politistii-romanii-din-franta-daca-ai-un-iphone-inseamna-ca-l-ai-furat-trei-tineri-au-fost-arestati-8760138
8760138
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.