Cum se va schimba comportamentul oamenilor după ce vom ieşi din autoizolare?

Autor: Ramona Cornea Postat la 14 aprilie 2020 681 afişări

Cum se va schimba comportamentul oamenilor după ce vom ieşi din autoizolare?

Comportamentul oamenilor va fi diferit după ce starea de urgenţă se va termina şi vom putea ieşi din casă. Oamenii se vor feri de grupuri şi vor fi reticenţi în a ieşi  în oraş, să meargă în vacanţe, la concerte sau la meciuri, să participe la şedinţe în birouri, crede Radu Turcescu, reputation management strategist şi political consultant.

”Sigur, toţi aşteptăm să ieşim din casă, dar temerile (teama de necunoscut, teama de îmbolnăvire), vor fi mult mai puternice, iar vechile comportamente vor avea nevoie de timp pentru a reveni. Dacă vor mai reveni. În al doilea rând, acea încredere de care am discutat mai devreme se va transforma în “dacă cel care mi-a făcut cafea / mi-a deschis uşa / mi-a întins mâna / mi-a pregătit mâncarea / mi-a înmânat pixul mă poate îmbolnăvi”? Vom fi foarte atenţi şi vom continua să evităm interacţiunea socială, chiar şi în momentul în care Guvernul va ridica interdicţiile. Trebuie să înţelegem că toată lumea noastră se bazează pe interacţiune socială fizică. Trebuie să înţelegem că această componentă fundamentală a vieţii noastre se va schimba. Trebuie să înţelegem că lumea noastră se va schimba”, afirmă Radu Turcescu.

De asemenea, relaţia dintre cetăţeni şi autorităţi depinde de cum va fi gestionată pandemia de COVID-19, crede el.

”Dacă actualul Guvern va avea curajul să aplice câteva măsuri dure ( împotriva anumitor interese) şi să rezolve criza corect, atât din punct de vedere medical, cât şi economic, şansele la viitoarele alegeri vor creste semnificativ. Dacă nu, absolut toate instituţiile statului, indiferent de legătura directă sau mai puţin directă cu un anumit partid, vor avea de suferit în relaţia cu cetăţenii, neîncrederea va creşte şi statul, evident, va slăbi”, adaugă Turcescu.

În ceea ce priveşte potenţialii câştigători sau pierzători ai acestei situaţii create de răspândirea noului coronavirus, el crede că statul poate fi în oricare dintre aceste poziţii când această criză va trece.

”Cred că cel mai mult de pierdut va avea Guvernul, iar ei ştiu asta. Probabil acesta este şi motivul pentru care propun organizarea alegerilor în toamna lui 2021. Pandemia nu va dura până atunci, dar vor avea nevoie de timp să reintre în joc din punct de vedere reputaţional. (…) Paradoxal, de câştigat ar putea avea tot Guvernul dacă va reuşi să rezolve criza şi problemele cauzate de numirile politice. Este important ca actualul legislativ să asculte puţin mai mult vocea opiniei publice, să implementeze măsurile corecte şi, mare atenţie, să le comunice profesionist pentru a evita probleme de imagine. PNL se află în faţa unei importante şanse. Să vedem dacă va şi profita”, spune Radu Turcescu.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
nevoie,
revenire,
timp

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.