Cum să "păcăleşti" sistemul pentru a plăti RCA mai ieftin. Schema folosită de tinerii din România

Postat la 18 septembrie 2014 731 afişări

Cum să "păcăleşti" sistemul pentru a plăti RCA mai ieftin. Schema folosită de tinerii din România

Preţul unei poliţe de răspundere civilă auto (RCA) se calculează în funcţie de mai mulţi factori, unul dintre aceştia fiind vârsta persoanei care o solicită şi anii de experienţă în şofat. Prin urmare, preţul asigurării va fi mai mic dacă persoana pe numele căruia se face are o vârstă înaintată.

Ca să evite totuşi plata unui RCA scump, care poate ajunge uneori chiar şi la 2.000 de lei anual pentru şoferii de 20 de ani, tinerii încearcă mai nou să „fenteze” sistemul printr-o metodă cu risc minim, care le poate aduce un RCA la jumătate de preţ, notează Vocea Transilvaniei.

Dar cum reuşesc tinerii să obţină o răspundere civilă auto mai ieftină? Simplu: îşi înmatriculează maşina pe numele părinţilor sau a bunicilor, persoane peste 30 de ani. Odată schimbat proprietarul maşinii, asigurarea obligatorie va fi încheiată pe numele noilor proprietari, deci mai ieftină, aproape la jumătate de preţ.

Şi asta, datorită faptului că toate companiile de asigurări consideră că şoferii de peste 30 de ani şi chiar pensionarii nu se încadrează în categoria de risc ridicat pentru producerea accidentelor rutiere, deci poliţa pentru ei este mai puţin piperată.

Brokerii de asigurări recunosc faptul că în ultimele şase luni a crescut simţitor numărul celor care au renunţat să fie ei proprietarii maşinii, tocmai pentru a obţine un RCA mai ieftin.

Teoretic, tinerii nu mai sunt proprietarii maşinii, dar tot ei o conduc, cu ajutorul unei procure din partea tatălui sau a bunicului, pentru a avea dreptul să şofeze maşina respectivă, relatează aceeaşi publicaţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-sa-pacalesti-sistemul-pentru-a-plati-rca-mai-ieftin-schema-folosita-de-tinerii-din-romania-13294237
13294237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.