Cum poate o platformă online să rezolve nevoile şcolilor din România

Autor: Andra Stroe Postat la 10 ianuarie 2022 51 afişări

Cum poate o platformă online să rezolve nevoile şcolilor din România

La 3 luni de la lansarea proiectului HartaEdu, Narada anunţă printr-un comunicat de presă că a strâns 1,5 milioane de lei pentru dotarea şi modernizarea şcolilor înscrise în proiectul HartaEdu, o platformă online prin care instituţiile de învâţământ pot introduce alerte, iar mediul privat se poate mobiliza pentru a le sprijini. Pe platforma HartaEdu au fost înscrise până acum peste 550 de alerte, iar numărul copiilor care au nevoie de ajutor se ridică la peste 100.000. În trei luni au fost soluţionate peste 90 de alerte, cu cei peste 1.5 milioane de lei strânşi, având un număr de aproximativ 10.000 de copii impactaţi de soluţionarea acestora. Alertele au fost dintre cele mai diverse – de la dotarea cu rechizite, laptopuri şi imprimante, la tehnologia necesară unui proces de învăţământ la standarde actuale şi modernizarea infrastructurii şcolare (înlocuire geamuri, instalaţie electrică, reamenajări săli de clasă şi curţi, dotări laboratoare de limbi străine şi achiziţii mobilier de clasă şi bănci etc).

În condiţiile în care educaţia din România primeşte cel mai mic buget al ultimilor 30 de ani, dar mai ales în condiţiile în care în multe comunităţi din ţară se învaţă în condiţii extrem de dificile, HartaEdu este un plan B pentru şcolile din comunităţile vulnerabile, oferindu-le o platformă prin care pot anunţa nevoile stringente şi dând ocazia mediului de business local şi naţional să intervină cu soluţii pentru rezolvare rapidă. Indiferent de urgenţa pe care o are o şcoală, fie ea de infrastructură, tehnologie, echipament, ea poate fi înscrisă în platformă, paşii fiind simpli şi intuitivi.

Alături de alţi parteneri, Nuclearelectrica s-a alăturat la rândul său proiectului, în calitate de partener strategic. Sprijinul oferit de Nuclearelectrica urmează să crească capacitatea de intervenţie a organizaţiei Narada prin HartaEdu, creând astfel posibilitatea de a adresa mai multe alerte ale şcolilor. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
romania,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.