Cum crede Bill Gates ca va fi anul 2021. Omul de afaceri a prezis compania care va lansa primul vaccin şi chiar şi pandemia globală

Autor: Ioana Matei Postat la 06 ianuarie 2021 820 afişări

Cum crede Bill Gates ca va fi anul 2021. Omul de afaceri a prezis compania care va lansa primul vaccin şi chiar şi pandemia globală

Omul de afaceri, inovatorul din industria IT si filantropul Bill Gates a fost unul dintre cei care a prezis criza de sanatate cu care ne confruntam acum. Mai tarziu, el a ghicit si care va fi primul producator farmaceutic care va lansa prima doza. In acelasi timp, a spus cand crede ca pandemia se va incheia si care vor fi schimbarile care vor ramane dupa aceasta, observa jurnalistii de la Entrepreneur.com. 

Recent, el a vorbit despre cum va fi 2021 si nu tot ceea ce a spus este incurajator. 

Cofondatorul Microsoft a scris intr-o postare pe blog un articl intitulat „Aceste avantaje vor face 2021 mai bun decat 2020” si a reflectat asupra lectiilor invatate anul anterior, precum si la asteptarile pe care le putem avea pentru 2021. 

  1. Primele luni ale anului 2021 vor di dificile

Potrivit unor anumite modele generate de computere, urmatoarele cateva luni ar putea fi cele mai mortale ca urmare a infectarilor cu coronavirus, in special din cauza faptului ca exista multe necunoscute referitoare la noua tulpina de coronavirus, care pare sa se raspandeasca mai rapid, dar care nu este mai mortala. 

A avertizat ca problema COVID-19 va fi in continuare pe agenda politica in lume si va fi un subiect despre care vom auzi in continuare foarte des. De fapt, el crede ca in majoritatea timpului si anul acesta liderii lumii vor vorbi despre coronavirus si despre schimbarile climatice.

  1. Distributia vaccinurilor va reprezenta o mare provocare pentru tari

Chiar daca sosirea primelor vaccinuri a reprezentat un pas urias si a creat speranta pentru intreaga lume, omul de afaceri avertizeaza ca productia in masa si distributia va reprezenta o mare provocare pentru tari. 

„Din pacate, exista in continuare foarte putine fabrici care pot construi produse mRNA. Cateva dintre aceste vaccinuri trebuie stocate la temperaturi extrem de scazute, de -70 de grade Celsius, desi aceasta este mai degraba o provocare inginereasca decat o bariera stiintifica”, puncteaza antreprenorul in articolul sau. 

Vestea buna este, potrivit lui Gates, ca vor exista schimbari semnificative in felul in care tarile care deruleaza teste , care vor deveni astfel mai ieftine si mai rapide, facand aceste testari esentiale. 

  1. Nu va fi chiar totul atat de negru

Omul de afaceri are si mesaje incurajatoare: „Oamenii nu au inregistrat un avans atat de rapid in privinta oricarei alte boli intr-un an cum s-a intamplat in cazul COVID-19", iar din acest punct de vedere, filantropul considera ca anul 2021 va fi un an plin de speranta. 

„Totusi, exista doua motive principale pentru care trebuie sa avem speranta. Primul este ca mastile, distantarea sociala si alte interventii pot incetini raspandirea coronavirusuli si salva vieti cat timp vaccinurile sunt implementate”, mai spune el in articolul sau. 

Al doilea motiv de optimism ar fi ca „in primavara anului 2021, vaccinurile si tratamentele despre care ati citit la stiri vor incepe sa ajunga la o scala prin care sa aiba un impact global. Totusi, chiar daca anumite restrictii vor fi in continuare necesare – numarul cazurilor va scadea semnificativ –„cel putin in tarile bogate” – si viata se va apropia mult mai mult de normal. 

Expertul a adaugat ca „Intr-un an de acum incolo, vom putea sa ne uitam in urma si sa spunem ca 2021 a adus imbunatatiri prin comparatie cu 2020. Schimbarea nu va fi imensa, dar va fi unn pas in fata, remarcabil si masurabil pentru oamenii din toata lumea".  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.