Cum au reacţionat liderii planetei după ce preşedintele Donald Trump şi prima doamnă Melania Trump au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 octombrie 2020 177 afişări

Cum au reacţionat liderii planetei după ce preşedintele Donald Trump şi prima doamnă Melania Trump au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Liderii din întreaga lume continuă să le trimită mesaje preşedintelui american Donald Trump şi primei doamne Melania Trump după ce cuplul a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNBC.

Liderul de la Casa Albă, în vârstă de 74 de ani, a anunţat de dimineaţă că se află în carantină împreună cu soţia, adăugând că „vom trece peste asta ÎMPREUNĂ”.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson, care a dus o luptă grea cu virusul la începutul pandemiei, a declarat: „Le transmis preşedintelui Trump şi primei doamne cele mai bune gânduri. Sper să aibă o recuperare rapidă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis o telegramă Casei Albe, potrivit agenţiilor locale de ştiri, urându-i o recuperare rapidă omologului său din SUA.

„Sunt sigur că vitalitatea intrinsecă, buna dispoziţie şi optimismul de care daţi dovadă vă vor ajuta să învingeţi virusului”, a spus Putin.

De asemenea, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, i-a urat „prietenului său” o recuperare grabnică.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, criticat în mod constant de Trump în timpul pandemiei, le-a transmis „cele mai bune gânduri” preşedintelui şi primei doamne.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că Angela Merkel le urează preşedintelui şi Melaniei Trump o recuperare „cât mai rapidă”.

Potrivit USA Today, guvernul de la Beijing nu s-a pronunţat privind starea de sănătate a preşedintelui american. Trump a blamat de luni bune China pentru declanşarea pandemiei de COVID-19. Hu Xijin, editor al Global Times, ziar deţinut de statul chinez, a scris pe Twitter că „preşedintele Trump şi prima doamnă plătesc acum preţul pentru faptul că au subestimat coronavirusul”.

În Iran, televiziunea de stat a anunţat ştirea printr-o imagine deloc măgulitoare a preşedintelui american înconjurat de reprezentări grafice ale coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
prima doamna,
pandemie,
declaratii,
lideri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.