Cum a reuşit un melc să dea peste cap cel mai eficient sistem feroviar din lume

Postat la 24 iunie 2019 334 afişări

Cum a reuşit un melc să dea peste cap cel mai eficient sistem feroviar din lume

Un melc a reuşit să încurce întregul sistem feroviar din sudul Japoniei, ţară cunoscută pentru eficienţa transportului de persoane.

 

O pană masivă de curent survenită pe 30 mai a dus la anularea a 26 de trenuri, afectând mii de pasageri, scriu cei de la CNN.

 

Specialiştii companiei JR Kitakyushu, care opera respectivele trenuri, au descoperit că pana fusese cauzată de un melc de 2-3 centimetri care intrase într-un panou electric, atingând un fir sub tensiune. Concluzia a fost că panoul avea un defect de proiectare, existând un spaţiu care permite intrarea insectelor sau a melcilor în interior.

 

"Nu am avut prea multe astfel de incidente în ultimii ani", a declarat celor de la CNN un reprezentant al companiei. "Dacă există probleme cu aparatura folosită, le vom rezolva în cel mai scurt timp".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.