CRIZA DIN UCRAINA: Un prim batalion al Gărzii Naţionale a fost trimis "pe front". Batalionul e format din oameni care au luptat pe Maidan

Postat la 15 aprilie 2014 39 afişări

Un prim batalion din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei a fost trimis "pe front" în estul ţării, a anunţat marţi secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Andreii Parubii.

CRIZA DIN UCRAINA: Un prim batalion al Gărzii Naţionale a fost trimis "pe front". Batalionul e format din oameni care au luptat pe Maidan

 Acest batalion este format din voluntari care au făcut parte din unităţi de autoapărare de la Maidan, centrul mişcării de contestare, la Kiev, care a îndepărtat în februarie de la putere regimul prorus al fostului preşedinte Viktor Ianukovici, a subliniat Parubii într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

"Militarii sunt foarte combativi şi pregătiţi să apere Ucraina. Situaţia nu este simplă", adaugă Parubii, care a revenit de la Lugansk (est), unde afirmă că a petrecut o săptămână.

Lugansk face parte din bazinul minier Donbass, afectat de mai multe zile de o insurecţie armată prorusă. Insurgenţi deţin controlul, de la 6 aprilie, asupra sediului serviciilor speciale (SBU).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-din-ucraina-un-prim-batalion-al-garzii-nationale-a-fost-trimis-pe-front-batalionul-e-format-din-oameni-care-au-luptat-pe-maidan-12468963
12468963
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.