Google preia producătorul de drone Titan, companie pe care a vrut să o cumpere şi Facebook

Postat la 15 aprilie 2014 42 afişări

Google a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului american de drone Titan Aerospace, companie pentru care a negociat şi Facebook în acest an, achiziţia fiind parte a unei lupte mai ample a celor doi giganţi din IT pentru extinderea influenţei şi accesul la utilizatori în regiuni izolate.

Google preia producătorul de drone Titan, companie pe care a vrut să o cumpere şi Facebook

 Titan Aerospace produce drone care pot să zboare timp de mai mulţi ani utilizând energie solară.

Facebook a negociat la începutul acestui an pentru Titan Aerospace, dar a preluat în final compania britanică Ascenta, activă în acelaşi domeniu, pentru 20 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.

Google nu a dezvăluit preţul de achiziţie al Titan Aerospace, dar a afirmat că tehnologia ar putea fi folosită pentru strângerea de imagini şi asigurarea de conexiuni wireless în regiuni ale lumii în care în prezent nu există acces la internet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-preia-producatorul-de-drone-titan-companie-pe-care-a-vrut-sa-o-cumpere-si-facebook-12466978
12466978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.