COTAR nu renunţă: Asociaţia solicită reglementări identice pentru toţi transportatorii de persoane

Postat la 12 aprilie 2019 25 afişări

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea, printr-o scrisoare deschisă, ca toți șoferii care transportă persoane „să se supună aceloraşi reglementări”.

COTAR nu renunţă: Asociaţia solicită reglementări identice pentru toţi transportatorii de persoane

„Fiind vorba despre servicii în domeniul transporturilor, este firesc ca prestatorii acestora, indiferent sub ce formă, să aibă aceleaşi obligaţii şi responsabilităţi, similare în raport cu beneficiarii, inclusiv în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul acestora, precum şi să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de legalitate şi disciplină financiară.

 

Platformele de intermediere ale serviciilor de transport persoane ar trebui să se conformeze aceloraşi prevederi legale de licenţiere, aplicabile firmelor autorizate şi operatorilor autorizaţi.

 

Apreciem că este în beneficiul cetățeanului și în interesul autorităților publice ca toți șoferii care transportă persoane, fie ei transportatori autorizați ori utilizatori ai aplicațiilor de tip <<platforme de servicii transport persoane>>, să se supună acelorași reglementări, de la atestare la autorizarea autovehiculelor și de la regimul tarifelor, la asigurări și obligații fiscale”, se menţionează în scrisoarea COTAR.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.