Coronavirusul şi gravidele. Ce au aflat specialiştii despre transmiterea bolii la bebeluşi

Postat la 10 martie 2020 1900 afişări

Coronavirusul şi gravidele. Ce au aflat specialiştii despre transmiterea bolii la bebeluşi

Câţiva cercetători au vorbit despre coronavirusul la femeile gravide, potrivit National Geographic. Ei invocă un studiu din Wuhan, după ce doi dintre nou-născuţi au fost confirmaţi cu noul virus. Totuşi, ei nu s-au grăbit să tragă o concluzie privind posibilitatea transmiterii de la mamă la copil.

E o mare ironie ca în era Twitter să ştim atât de puţine despre noul coronavirus, în timp ce tot apar informaţii despre cazuri în toată lumea, scrie sursa citată. Jurnalele medicale au publicat câteva studii despre această epidemie - unele mai avizate decât altele.

Între timp, publicaţiile de ştiri relatează despre fiecare evoluţie. Toate aceste informaţii apar pe internet unde este greu şi a devenit o provocare să distingi între ficţiune şi realitate.

„Este o situaţie fără precent în ceea ce priveşte studiile privind subiectul. E foarte dificil să cernem prin aceste informaţii şi să ne dăm seama ce are suport în realitate, ce este doar speculaţie şi ce este pur şi simplu fals”, a afirmat Angela Rasmussen, un virusolog şi cercetător la Columbia University Mailman School of Public Health.

De exemplu, medicii de la spitalul Wuhan au anunţat că doi bebeluşi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, unul dintre el la doar 30 de ore de la naştere. Normal că această veste tulburătoare a apărut în toată presa şi a ridicat întrebări dacă femeile gravide îşi pot infecta intrauterin copiii nenăscuţi sau dacă boala poate fi transmisă în timpul naşterii ori prin alăptare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bebelusi,
boala,
specialisti,
informatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.