Poluare record în Bucureşti: Concluziile verificărilor autorităţilor de mediu, efectuate în urma episodului de poluare de la începutul acestei luni

Autor: Alexandru Nanu Postat la 10 martie 2020 143 afişări

Poluare record în Bucureşti: Concluziile verificărilor autorităţilor de mediu, efectuate în urma episodului de poluare de la începutul acestei luni

Costel Alexe, ministrul Mediului, declara în urmă cu o săptămână, într-o conferinţă de presă, că toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au înregistrat duminică(1 martie 2020) noaptea depăşiri ale nivelului maxim admis de poluare. 

„Aseară, la toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au fost înregistrate depăşiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe, într-o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută.

La o săptămână distantaţă,  Ministrul Mediului, Costel Alexe a susţinut o conferinţă de presă care a avut ca temă fenomenul de poluare a aerului produs în municipiul Bucureşti, în perioada 01-02 martie. În această  conferintă au fost trasate primele concluzii ale verificărilor autorităţilor de mediu.

”Sâmbătă a fost un cumul de factori care a adus la valori ridicate de 8, de 9 sau chiar 10 ori mai mari ale valorilor poluanţilor la anumite staţii din cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului, acest episod de datorându-se inclusiv lipsei condiţiilor favorabile dispersiei poluanţilor din aerul Bucureştiului. În momentul de faţă consider că, dacă în Bucureşti am fi avut implementate măsurile din Planul Integrat de Calitate a Aerului, nu am fi avut poluare excesivă în ultima perioadă sau nu am fi avut acest caz izolat cu valori de 8-10 ori mai mari cum a fost cel de duminică spre luni. Dacă ne uităm la datele din Reţeaua Naţională a Calităţii Aeurlui observăm că, în acest an, şi în ianuarie şi în februarie, am mai avut astfel de cazuri, poate nu cu valori atât de ridicate, dar care nu s-au resimţit la nivelul Bucureştiului atât de pregant deoarece condiţiile meteo au favorizat dispersia acestor poluanţi”, a subliniat ministrul Costel Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că astfel de episoade de poluare nu ar fi fost posibile dacă măsurile din Planul Integrat de Calitate a Aerului ar fi fost îndeplinite, iar poluarea nu ar fi fost atât de gravă pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni.

Citiţi AICI comunicatul de presă integral

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.