Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, şi-a bugetat pentru 2020 venituri de 5,4 mld.lei, cu 2,1% peste nivelul înregistrat în 2019, şi un profit brut de 1,66 mld.lei, în creştere cu 1,8%

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 martie 2020 48 afişări

Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, şi-a bugetat pentru 2020 venituri totale de 5,4 miliarde lei, cu 2,1% peste nivelul înregistrat în 2019, şi un profit brut de 1,66 miliarde lei, în creştere cu 1,8%, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.

Romgaz,  cel mai mare producător de gaze naturale din România, şi-a bugetat pentru 2020 venituri de 5,4 mld.lei, cu 2,1% peste nivelul înregistrat în 2019, şi un profit brut de 1,66 mld.lei, în creştere cu 1,8%

Romgaz (simbol bursier SNG),  cel mai mare producător de gaze naturale din România, şi-a bugetat pentru 2020 venituri totale de 5,4 miliarde lei, cu 2,1% peste nivelul înregistrat în 2019, şi un profit brut de 1,66 miliarde lei, în creştere cu 1,8%, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.

Acţionarii companiei vor discuta bugetul propus la adunarea generală din 13 aprilie.

Cheltuielile totale sunt estimate să crească la 3,74 miliarde lei, cu 2,2% mai mari decât în 2019.

Programul de investiţii, în sumă de 1,14 miliarde lei, este finanţat în totalitate din surse proprii.

De asemenea, Romgaz prognozează venituri totale de 5,38 miliarde lei în 2021 şi un profit brut de 1,57 miliarde lei.

Pentru 2020, producătorul mizează pe venituri din exploatare de 5,36 miliarde lei, din care 82% provin din livrările de gaze naturale, iar 3% din producţia de energie electrică. 

”Profitul brut estirnat pentru anul 2020 este de 1,66 miliarde lei, superior faţă de cel preliminat pentru anul 2019 de 1,63 miliarde lei, fiind permisă astfel programarea unor cheltuieli de natură salarială superioare celor din bugetul anului anterior.Cheltuielile cu personalul sunt mai mari cu 19,9%, faţă de preliminatul anului 2019, creştere generată de mai mulţi factori (aplicarea indicelui de inflaţie de 3,1% asupra câtigului înregistrat în luna decernbrie 2019, creşterea numărului de personal, creşterea sumei privind participarea salariaţilor la profitul anului 2019)”, se arată în nota fundamentare.

Romgaz şi-a propus să aibă la finele anului curent un numpăr de 5.946 de angajaţi.

Compania are o capitalizare de 12,9 miliarde lei, statul român deţinând un pachet de 70% din capital. Acţiunile Romgaz au pierdut 9,3% din valoare de la începutul anului, după tranzacţii de 191,5 milioane lei. 

Potrivit raportului financiar preliminar, Romgaz a încheiat 2019 cu o cifră de afaceri consolidată de 5,1 miliarde lei, în creştere cu 1,5%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 4,5%, la 1,43 miliarde lei. 

În cursul anului trecut, Romgaz a înregistrat o depreciere de 391 milioane lei a activelor ca urmare a abandonării anumitor proiecte de investiţii în sonde (250,3 millioane lei, din care suma de 55,9 mil. lei aferentă sondei Trinity-1X din perimetrul EX 30 Trident din Marea Neagră), a unor investiţii recente nesemnificative în proiecte începute în anii precedenţi (88,9 milioane lei), precum şi a înregistrării unei ajustări nete de 20,5 milioane lei ca urmare a unui test de depreciere a câmpurilor de gaze realizat la 31 decembrie 2019, se arată în raport.

În total, grupul a derulat anul trecut investiţii de 891,6 milioane lei, faţă de 1,8 miliarde lei în 2018. Din volumul total, noua centrală de la Iernut a atras fonduri de 301 milioane lei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
crestere,
romgaz,
cheltuieli
ZF.ro
Halucinant. Cum explică Orban de ce nu cresc salariile profesorilor: E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă Halucinant. Cum explică Orban de ce nu cresc salariile profesorilor: E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă
BREAKING. Cu cât vor creşte de fapt pensiile românilor? Nimeni nu se aştepta
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Gorghiu: Moţiunea de cenzură va fi o găleată de invective, de venin şi de frustrări Gorghiu: Moţiunea de cenzură va fi o găleată de invective, de venin şi de frustrări
Tomac: Europa nu poate rămâne indiferentă
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Educaţia ca şotronul. Pe sărite... COMENTARIU Valeriu Şuhan Educaţia ca şotronul. Pe sărite...
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.