Consiliul Concurenţei va face publică investigaţia despre ROBOR din 2008

Postat la 05 februarie 2019 47 afişări

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a afirmat marţi, că instituţia va face public dosarul invetigaţiei privind suspiciunile de cartel între bănci la stabilirea ROBOR în octombrie 2008, iar ulterior reprezentanţii instituţiei vor participa la audierile din Senat.

Consiliul Concurenţei va face publică investigaţia despre ROBOR din 2008

„Am fost întrebaţi de investigaţia noastră (privind o înţelegere între bănci la stabilirea ROBOR, în octombrie 2008 - n.red.). Unii dintre cei care au fost implicaţi în cazul respectiv se uită la dosarul acela, îl pregătim să îl facem public. Pe elementele acelea le avem la dispoziţie, pe acelea le-am discutat”, a declarat, marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, într-o conferinţă de presă.

În legătură cu această anchetă, oficialul Autorităţii de Concurenţă şi Guvernatorul Băncii Naţionale a Romîniei (BNR), Mugur Isărescu, au fost chemaţi la audieri de Comisiile reunite economică şi buget - finanţe, la data de 29 ianuarie. Cei doi nu s-au prezentat. Primul a invocat un viciu de procedură - invitaţia era semnată de senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, atât în numele său, cât şi în numele preşedintelui de la cea de-a doua comisie. Al doilea a susţinut că trebuie să pregătească documentul şi că programul nu îi permite.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.