Hotelul care şi-a concediat angajaţii roboţi. Un oaspete al hotelului: „Eram trezit încontinuu din cauză că sforăiam”

Autor: Ioana Matei Postat la 10 februarie 2019 611 afişări

Hotelul japonez cu roboţi - unde invitaţii sunt întâmpinaţi de un robot în formă de dinozaur şi chiar şi room service-ul este asigurat de roboţi - şi-a concediat jumătate din forţa de muncă, după cum reiese dintr-un articol publicat de Daily Mail.

Hotelul care şi-a concediat angajaţii roboţi. Un oaspete al hotelului: „Eram trezit încontinuu din cauză că sforăiam”

Primul hotel Henn Na a fost deschis în Nagasaki în 2015 şi a primit o certificare Guiness Cartea Recordurilor ca fiind primul hotel din lume care are roboţi în locul personalului uman.

Ulterior însă, au existat numeroase plângeri din partea angajaţilor şi clienţilor, iar lanţul a fost nevoit să renunţe la jumătate dintre cei 243 de roboţi, mai ales fiindcă au creat mai multă muncă decât au produs, potrivit Wall Streeet Journal.

„Este mai uşor ca niciodată acum că nu suntem chemaţi constant de oaspeţi din cauza problemelor cu roboţii”, a declarat unul dintre membrii personalului care a lucrat timp de trei ani pentru hotel pentru Wall Street Journal.

Agenţia de turism care operează lanţul hotelier, format din opt unităţi răspândite acum în întreaga ţară, are personal format din roboţi care înlocuiesc parte din angajaţi, câţiva dintre ei sub formă de dinouzauri, alţii cu formă umanoidă.

Hotelul s-a lansat cu aproximativ 80 de roboţi, iar ulterior s-au adăugat mai mulţi alţii, inclusiv o echipă de oameni şi un câine robot dansatori în hol. Totuşi, turiştii care s-au cazat la hotel spun că deseori aceştia se strică.

Unul dintre turişti pretinde chiar că robotul din camera sa îl trezea încontinuu, deranjat de sforăitul lui.

Asistentul robot din fiecare ţară, numit Churi, a fost unul dintre primii concediaţi, după ce un invitat a descoperit că este incapabil să răspundă unor întrebări de bază.

Atsushi Nishiguchi, un turist care s-a cazat la hotel în 2017, a declarat petnru Wall Street Journal că după un schimb iritat de replici cu Churi, a decis să telefoneze recepţiei hotelului, doar pentru a descoperi că nu are un telefon în cameră, din moment ce asistentul robot ar fi trebuit să se ocupe de toate cerinţele invitaţilor.

„Avea o reputaţie proastă”, a admis Hideo Sawada, preşedinte al companiei de turism care deţine hotelul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
roboti,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.