Revistă britanică: „România, ţara fără cale de întoarcere”

Postat la 09 februarie 2019 584 afişări

„România, ţara fără cale de întoarcere”, este titlul unui reportaj publicat de revista britanică Newstatesman, „cunoscută pentru corupţie, orfani şi Dracula, România doreşte să devină o naţiune modernă, dar în timp ce populaţia sa continuă să plece, ţara nu are nicio şansă”.

Revistă britanică: „România, ţara fără cale de întoarcere”

Reportajul pleacă de la povestea lui Victor, un român care îşi câştigă existenţa transportând compatrioţi peste graniţe, pentru a ajunge la etape marcante din istoria României în eforturile sale de a deveni o naţiune.

 

„Victor îşi conduce dubiţa sa rablagită din România în Portugalia parcurgând 4.000 de kilometri în 50 de ore, doar trei dintre ele fiind rezervate somnului. După un popas de zece ore, se întoarce acasă şi o ia de la capăt. În mare parte drumurile sale înseamnă transportul românilor într-o singură direcţie”, scrie autorul.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
revista,
intoarcere,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.