Artişti în pustiu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 februarie 2019 30 afişări

Un loc în care, în mod normal, nu-ţi prea vine să petreci foarte mult timp poate fi numai bun pentru manifestări artistice, par să considere cei care au ales deşertul Colorado din California pentru aşa ceva.

Artişti în pustiu

Mai întâi festivalul muzical Coachella din valea cu acelaşi nume, iar mai nou Desert X, aflat la ediţia a doua. Dacă prima ediţie, din urmă cu doi ani, s-a remarcat prin casa oglindă sau prin panourile cu imagini ale peisajelor spre care blocau vederea, anul acesta, începând cu 9 februarie, artiştii se concentrează pe schimbările climatice şi mediu. Printre lucrările care vor fi expuse, scrie LA Times, se numără o construcţie din aluminiu roz realizată de danezii de la Superflex, care aminteşte de un cinema în care spectatorii stau în maşini şi doreşte să atragă atenţia asupra creşterii nivelului mărilor. Un alt exemplu de lucrare expusă aici este a unui  monolit portocaliu fosforescent lung de 6 metri şi înalt de 2,5 metri realizat de artistul din Los Angeles Sterling Ruby.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.