Ministrul Finanţelor vrea ca toate preţurile din România să fie în lei, şi nu în echivalentul în lei a unor preţuri în euro

Postat la 08 februarie 2019 88 afişări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vrea să propună ca preţurile produselor şi serviciilor din România să fie în lei, şi nu echivalentul în lei a unor preţuri în euro.

Ministrul Finanţelor vrea ca toate preţurile din România să fie în lei, şi nu în echivalentul în lei a unor preţuri în euro

 El a declarat vineri la Palatul Victoria, după aprobarea bugetului pe 2019, că a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi că această situaţie va fi pusă în discuţie în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

 

Teodorovici spune că situaţia de acum, când preţurile unor bunuri şi servicii sunt în lei dar au la bază preţuri în euro, duce la „slăbirea leului”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
romania,
ministrul finantelor,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.