România lipseşte din topul celor mai mari 15 exportatori de vinuri, fiind depăşită chiar şi de Republica Moldova

Postat la 08 februarie 2019 80 afişări

Cu exporturi mai mici de 25 mil. dolari anual, România nu intră în liga marilor exportatori de vinuri, un top condus de trioul Franţa, Italia şi Spania, care sunt de altfel şi cei mai mari producători de vinuri din Europa, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la American Association of Wine Economists (AAWE).

România lipseşte din topul celor mai mari 15 exportatori de vinuri, fiind depăşită chiar şi de Republica Moldova

Astfel, deşi România este unul din­tre cei mai mari producători de vinuri din Europa, lipseşte din topul ex­por­tatorilor. În plus, deşi România are o pro­ducţie dublă faţă de cea a Republicii Mol­dova, conform Orga­nizaţiei Inter­naţionale a Vinului (OIV), vecinii de la Est sunt prezenţi în clasamentul celor mai mari exportatori. România este una dintre principalele pieţe de export pentru vinul din Republica Moldova. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vinuri,
crestere,
romania,
exportatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.