610 milioane de euro, valoarea totală a tranzacţiilor înregistrate în Bucureşti anul trecut pe piaţa de birouri

Autor: Ioana Matei Postat la 04 februarie 2019 69 afişări

Piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti se consolidează şi se extinde constant, într-un ritm care reflectă performanţele industriilor de vârf ale României, potrivit observaţiilor reprezentanţilor societăţii de avocatură PeliFilip.

610 milioane de euro, valoarea totală a tranzacţiilor  înregistrate în Bucureşti anul trecut pe piaţa de birouri

În 2018 s-a înregistrat un apetit crescut din partea investitorilor, care au început să prospecteze mai activ piaţa clădirilor închiriate, cu un mix bun de chiriaşi şi care sunt bine poziţionate, cu acces la mijloacele de transport în comun.

Valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare înregistrate în Bucureşti în sectorul birourilor s-a situat anul trecut în jurul valorii de 610 milioane euro, echipa PeliFilip asistând clienţi în tranzacţii cu o valoare de 483 milioane euro (aproximativ 80%).

În acelaşi an şi pe acelaşi segment s-au semnat contracte de închiriere în Capitală pentru 240.000 mp de spaţii moderne, PeliFilip asistând clienţi la închirierea a 110.000 mp (aproximativ 46%).

 „Segmentul birourilor şi-a continuat ascensiunea, fiind vedeta pieţei imobiliare româneşti în 2018. A fost un an bun şi pentru echipa noastră, PeliFilip a asistat clienţi în primele patru  tranzacţii încheiate pe segmentul de birouri (după valoare). Anticipăm o creştere moderată, dar constantă a pieţei în perioada următoare. Volumul pe piaţa tranzacţională va depaşi nivelul anului 2018, întrucât deja sunt mai multe proiecte de vânzare, pentru care un număr de investitori au manifestat interes.

Pe segmentul închirierilor de birouri, în 2019 vom asista la o aglomerare a proiectelor livrate. De asemenea, activitatea de anul trecut demonstrează că piaţa de birouri din principalele oraşe regionale  (Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov) devine din ce în ce mai atractivă, atât pentru dezvoltatori, cât şi pentru ocupanţii spaţiilor de birouri. Suprafeţele mari vor continua să fie închiriate cu 1-2 ani înainte de livrare, astfel încât produsul final să fie construit după dorinţele chiriaşului şi costurile să fie optimizate”, spune Oana Bădărău, Head of Real Estate PeliFilip.

Departamentul de real estate al PeliFilip, coordonat de Oana Bădărău, reuneşte una dintre cele mai mari echipe din domeniul imobiliar din România: 14 avocaţi, dintre care 3 parteneri şi 5 avocaţi seniori. Echipa şi-a dobândit reputaţia prin participarea la cele mai importante tranzacţii de pe piaţa locală din ultimii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valoare,
tranzactii,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.