Congresul american pregăteşte măsuri de ajutor economic pentru Ucraina

Postat la 04 martie 2014 31 afişări

Mai mulţi oficiali ai Congresului american dornici să susţină Kievul în faţa Moscovei şi-au exprimat intenţia, luni, de a adopta rapid măsuri de ajutor economic pentru Ucraina, care ar putea include garantarea unui împrumut de un miliard de dolari.

Congresul american pregăteşte măsuri de ajutor economic pentru Ucraina

 Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunţat deja săptămâna trecută că Washingtonul pregăteşte un plan pentru garantarea unui eventual împrumut internaţional care se ridică la aceeaşi sumă. Însă Congresul dispune de mai multă putere decât Executivul american pentru a autoriza cheltuieli sau pentru a adopta sancţiuni împotriva unei ţări terţe.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a anunţat luni, în Senatul american, că un proiect de lege privind acordarea unui ajutor Ucrainei este în curs de elaborare. Obiectivul proiectului de lege este de a "contracara actele Rusiei vizând anexarea teritoriului ucrainean prin forţă".

"Această lege va autoriza credite pentru acordarea unor garanţii de împrumuturi de cel puţin un miliard de dolari", a anunţat democratul Robert Menendez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/congresul-american-pregateste-masuri-de-ajutor-economic-pentru-ucraina-12191123
12191123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.