Care este salariul unui mecanic care conduce metroul în Bucureşti

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 martie 2014 34138 afişări

Care este salariul unui mecanic care conduce metroul în Bucureşti

Angajaţii Metrorex câştigă din 2014 mai mult cu circa 2%, după ce salariile au fost ajustate de conducerea instituţiei cu rata inflaţiei. Dacă la sfârşitul anului 2013, un salariat de la metrou câştiga, în medie, 2.900 de lei lunar, în prezent salariul net se apropie de 3.000 de lei. Veniturile nete ale angajaţilor companiei sunt constituie din salariu tarifar potrivit grilei de salarizare şi o serie de sporuri, ţinând cont de activitatea desfăşurată, iar la salariile tarifare de bază se adaugă aproape 60- 70% sporuri, valabile în cazul mecanicilor care pot câştiga şi 4.000 de lei.

Anterior, în 17 septembrie 2013, angajaţii de la metrou au organizat o grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4.00 şi 6.00. În ziua următoare, peste 3.000 de sindicalişti au participat la un miting şi la un marş de protest, anunţând organizarea unei greve generale la care ar fi trebuit să se alăture şi angajaţii de la RATB. După ce au convenit indexarea salariilor, angajaţii Metrorex au anulat greva generală.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna octombrie, salariile angajaţilor de metrou vor fi indexate cu indicele inflaţiei pe 2014, în baza Memorandumului încheiat de Guvern cu FMI, după cum declara Florian Crişu, secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrou,
metrorex,
salarii,
bucuresti
/analize/transporturi/care-este-salariul-unui-mecanic-care-conduce-metroul-in-bucuresti-12190932
12190932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.