Companiile listate la bursa românească înregistrează creşteri semnificative după scăderile masive de ieri

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 martie 2020 45 afişări

Companiile listate la bursa românească înregistrează creşteri semnificative după scăderile masive de ieri

Companiile îşi revin pe bursa de la Bucureşti marţi dimineaţă după scăderile masive înregistrate marţi, din cauza cărora s-au evaporat 12,7 miliarde lei din capitalizarea companiilor listate.

Astfel, marţi dimineaţă, la 20 de minute după deschiderea şedinţei (n.r: ora 10.00), Digi Communications creştea pe bursă cu 5%, în timp ce Nuclear electrica înregistra o creştere de 4,5%, iar OMV Petrom 4,1%.

Şi băncile înretgistrează creşteri, în contextul în care BRD-SocGen creşte cu aproape 4%, iar Banca Transilvania cu 2%.

Indicii bursieri au deschis într-o zonă de creştere şedinţa de marţi. Astfel, marţi la ora 10.08, indicele BET Creştea cu 2,66%, BET-TR cu 2,66%, BET-FI cu 1,62%, BET-NG cu 2,85%, BET-XT cu 2,5%, BET-XT-TR cu 2,5%, BET-BK cu 2,18% şi ROTX cu 2,81%.

Deşi bursa îşi revine uşor, încă sunt ordine agresive de vânzare pe piaţă astfel încât le este aplicat mecanismul de întrerupere a tranzacţionării în condiţii de volatilitate severă.

Mecansimul s-a activat de mai multe ori atât în şedinţa de ieri, cât şi astăzi, pentru companii precum Alro Slatina, Transelectrica şi chiar OMV Petrom, luni, după o scădere bruscă. 

Bursa de la Bucureşti îşi revine în contextul în care bursele internaţionale dau semne de revenire, începând cu pieţele din Asia şi până în SUA, unde Donald Trump a anunţat o serie de măsuri pentru stimularea economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
omv petrom,
petrom,
revenire,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.