Unele companii IT din România lasă angajaţii să lucreze acasă, pentru a stopa răspândirea COVID-19

Autor: Irina Apetrii, Mediafax Postat la 09 martie 2020 600 afişări

Unele companii IT din România lasă angajaţii să lucreze acasă, pentru a stopa răspândirea COVID-19

Reprezentanţii marilor companii de IT din România spun că şi-au informat angajaţii despre cum să se protejeze de coronavirus. Firmele spun că nu este cazul deocamdată ca angajaţii să lucreze de acasă, dar unele au luat măsuri în acest sens.

„Avem un plan de măsuri foarte bine stabilit şi care, în funcţie de evoluţia situaţiei, va deveni mai complex, sau mai simplu. Nu luăm decizii ad-hoc: lucraţi de acasă da, sau nu. Niciodată nu este bine să ne panicăm, indiferent de situaţie”, a declarat pentru MEDIAFAX Marian Popa, director DB Global Technology.

Softbinator Technolgies, companie specializată în proiecte de R&D în blockchain şi Inteligenţă Artificială, are 60 de angajaţi în domeniul IT. Cel mult 20% dintre ei ar putea lucra de acasă, dacă va fi nevoie.

„Am făcut mai multe informări interne pentru colegii noştri, cu scopul ca toată lumea să fie informată şi să îşi ia măsuri de prevenţie necesare şi/ sau de auto-izolare, atât pentru cazul în care manifestă simptome specifice, cât şi dacă intră în contact cu persoane potenţial aflate în categoriile de risc. Specificul activităţii noastre, ca firmă de tehnologie, ne permite ca măcar o parte dintre colegii noştri să lucreze de acasă, până în 20 % din personal”, spune Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

În contextul răspândirii noului virus, Apple, una din cele mai valoroase companii din lume, cu sediul în Silicon Valley, îşi lasă o parte de angajaţi să lucreze de acasă. Decizia a fost luată după ce autorităţile americane au făcut această recomandare pentru a împiedica extinderea coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
coronavirus,
companie,
angajati,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.