Rafila: În România, avem 200, 250 de epidemiologi, în condiţiile în care doar în Wuhan erau 9.000

Autor: Departamentul Social Postat la 09 martie 2020 186 afişări

Rafila: În România, avem 200, 250 de epidemiologi, în condiţiile în care doar în Wuhan erau 9.000

În România, există, în prezent, 200, 250 de epidemiologi, în condiţiile în care doar în regiunea Wuhan erau, la momentul apariţiei noului coronavirus, 9.000 de astfel de medici, a afirmat, luni, la Marius Tucă Show, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila.

„La Wuhan, întotdeauna, dacă exista un caz nou, toată ancheta era făcută de această echipă (formată din cinci medici - n. red). Elementul protejării resursei umane în România, şi anume cei care fac testarea în laborator. Aici nu e vorba doar de echipament în sine. Dincolo de asta trebuie să ai personalul. Avem 200, 250 de epdemiologi, în condiţiile în care doar în Wuhan erau 9.000”, a spus Alexandru Rafila.

Conform sursei citate, este foarte probabil ca anul viitor sa apară un vaccin împotriva coronavirusului.

„Una e să îl avem şi alta e să îl avem disponibil. Vaccinul va fi făcut de unul, doi producători şi apoi va fi o concurenţă între state. Noi am avut Institutul Cantacuzino şi nu am avut nevoie de alt producător pentru vaccin”, a adăugat Alexandru Rafila.

Conform preşedintelui SMR, copiii şi tinerii cu vâsta de până la 18 ani se îmbolnăvesc mai rar.

„De la copii până la 15 ani, mortalitatea e zero. (Fumătorii sunt mai predispuşi la îmbolnăvire - n.red.) pentru că apărare locală e afectată de consumul de tutun”, a mai spus Rafila, la Marius Tucă Show.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
epidemiologi,
coronavirus,
romania,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.