Studiu: 51% dintre românii îndrăgostiţi se ceartă din cauza banilor

Autor: Andreea Dragoş Postat la 08 martie 2020 133 afişări

51% dintre românii îndrăgostiţi se ceartă din cauza banilor, cheltuielile prea mari şi zgârcenia fiind motivele neînţelegerilor din viaţa de cuplu, relevă un studiu.

Studiu: 51% dintre românii îndrăgostiţi se ceartă din cauza banilor

Din cei 1000 de români care au participat la studiul online ,,Banii în Cuplu’’ făcut de BCR, jumătate se ceartă. Banii sunt adesea motivul certurilor, însă doar de câteva ori pe an. Puţini români se ceartă, totuşi, săptămânal.

Românii îndrăgostiţi îşi ţin banii la comun şi administrează bugetul familiei împreună. Câţiva au şi conturi de economii comune. Aproape toţi au spus că se consultă cu partenerul înainte de a cumpăra vreo pereche de pantofi scumpi sau o maşină.

Sfatul psihologului este să nu jucăm ping-pong cu responsablităţile financiare.

"Cred că în primul rând banii semnifică altceva, ori o nevoie de siguranţă, de cele mai multe ori sau o nevoie de protecţie. Şi adesea certurile care au legătură cu banii, de fapt, semnifică nevoi neîmplinite mult mai profunde, emoţionale", a explicat, pentru MEDIAFAX, Domnica Petrovai, psiholog.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
ceartă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.