Bărbat de 72 de ani,din Galaţi,confirmat cu noul coronavirus.Este al 13-lea caz în România

Autor: Petre Mazilu Postat la 07 martie 2020 273 afişări

 Bărbat de 72 de ani,din Galaţi,confirmat cu noul coronavirus.Este al 13-lea caz în România

Un bărbat de 72 de ani, din Galaţi, care a venit din Lombardia, a fost confirmat, sâmbătă, cu noul coronavirus. Acesta este al 13-lea caz la nivel naţional.

„Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID 19”; au transmis reprezentanţii GCS, într-o informare de presă remisă, sâmbătă, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „în acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, secţia de boli infecţioase unde se afla în prezent internat”.

Conform informaţiilor primite de reprezentanţii GCS, bărbatul este, în prezent, în stare generală ameliorată şi nu mai are febră.

La nivel naţional se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.977 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

„Până la această oră au fost prelevate şi analizate 809 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 798 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, anunţă GCS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
galaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.