Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Vezi în ce zonă a ţării noastre a fost descoperit

Postat la 08 martie 2020 858 afişări

Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Vezi în ce zonă a ţării noastre a fost descoperit

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din Mureş, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situaţia COVID-19 în ţara noastră.

Anunţul vine la scurt timp după ce un al doilea caz de infectare cu noul virus a fost anunţat în Bucureşti.

Referitor la cazul din Capitală, este vorba despre o femeie, 42 de ani care este „contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.)”.

„Femeia de 42 de ani se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, arată informarea de presă a GCS.

Bărbatul din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
confirmare,
romania,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.