Compania olandeză KLM mai concediază încă 1.000 de persoane şi ajunge la un total de 6.000 de disponibilizări în criză

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 ianuarie 2021 39 afişări

Compania olandeză KLM mai concediază încă 1.000 de persoane şi ajunge la un total de 6.000 de disponibilizări în criză

Compania olandeză KLM a anunţat că va mai concedia încă 1.000 de persoane în 2021 şi a avertizat săptămâna aceasta că planul guvernului de a impune obligativitatea unui test Covid cu rezultat negativ pentru toţi pasagerii şi membrii echipajelor înainte de îmbarcarea către Olanda ar putea genera efecte negative pentru industrie, potrivit Reuters.

KLM, parte a gigantului Air France-KLM, a concediat deja 5.000 de persoane în 2020. Operatorul s-a alăturat altor companii aeriene din Olanda care au criticat propunerea de a impune obligativitatea unui test rapid Covid realizat cu patru ore înainte de îmbarcare de către orice pasager şi membru de echipaj.

„Olanda ar fi singura ţară din lume care ar adopta o măsură atât de extremă”, au notat companiile aeriene într-o declaraţie comună.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.