Compania indiană Wipro preia diviziile de IT ale retailerului german Metro, inclusiv METRO Systems Romania, într-o tranzacţie de 700 mil.dolari

Autor: Roxana Rosu Postat la 22 decembrie 2020 92 afişări

Wipro Limited, companie globală în domeniile tehnologiei informaţiei, cu sediul central în India, va prelua diviziile de IT ale grupului METRO în Germania şi METRO Systems Romania, care includ peste 1300 de angajaţi din Germania, România şi India.

Compania indiană Wipro preia diviziile de IT ale retailerului german Metro, inclusiv METRO Systems Romania, într-o tranzacţie de 700 mil.dolari

Wipro Limited, companie globală în domeniile tehnologiei informaţiei, cu sediul central în India, va  prelua diviziile de IT ale grupului METRO în Germania şi METRO Systems Romania, care includ peste 1300 de angajaţi din Germania, România şi India.

Valoarea estimată a tranzacţiei, cu o durată iniţială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de dolari. Contractul ar urma să fie extins ulterior cu încă 4 ani, ceea ce înseamnă o investiţie potenţială de până la 1 miliard de dolari.  

"Suntem într-o etapă în care dorim să ne concentrăm asupra activităţilor care ne vor oferi cel mai puternic avantaj competitiv posibil şi, pentru a face acest  lucru, trebuie să fim  încrezători în infrastructura digitală care stă la baza creşterii noastre. Parteneriatul cu Wipro ne permite să simplificăm activitatea de IT, să ne dedicăm 100% profilului activităţii noastre şi ne oferă un acces esenţial la inovare şi la cele mai bune practici digitale", declară Timo Salzsieder,  CIO, METRO AG.

Wipro este deja prezentă pe piaţa din România, prin mai multe firme, şi are centre de dezvoltare de soft în Bucureşti şi Timişoara. Wipro Technologies avea la finele lui 2019 un număr de 1250 de angajaţi şi afaceri de 209 milioane lei.

Metro Systems ROmania are 840 de angajaţi şi afaceri de 204 milioane lei în 2019, la un profit de 5,6 milioane lei.

Wipro  va oferi un program complet de transformare a tehnologiei, sistemelor de inginerie şi a soluţiilor pentru METRO, în acord cu poziţionarea acestuia ca furnizor ce oferă servicii complete en-gros pentru industria alimentară hotelieră, restaurante şi servicii de catering.

Programul de transformare Wipro va cuprinde servicii cloud, centre de date, servicii la locul de muncă şi de reţea, precum şi dezvoltarea aplicaţiilor şi operaţiunile necesare pentru a oferi o infrastructură digitală integrată.

Diviziile IT ale Metro furnizează servicii pentru cele 25 de ţări în care este prezent retailerul german.

"Ca şi noi, METRO AG se concentrează pe valorificarea transformării digitale pentru un avantaj competitiv. Rolul Wipro este de a face această transformare eficientă şi eficace. La fel de importantă pentru noi este primirea a 1.300 de colegi noi în cadrul Wipro şi asigurarea faptului că această mutare este una pozitivă şi îi responsabilizează pe fiecare dintre ei. Wipro şi METRO împărtăşesc foarte multe lucruri în comun în ceea ce priveşte cultura şi valorile, care ne-au ghidat discuţiile de-a lungul timpului şi au dus la formarea Consiliului comun de Transformare şi Co-inovare. Relaţia noastră cu METRO este un parteneriat semnificativ şi strategic.", a spus Thierry Delaporte, Chief Executive Officer şi Managing Director, Wipro Limited.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
preluare,
metro,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.